Deep Work af Cal Newport

Jeg læste for et par måneder siden bogen Deep Work – Rules for Focused Success in a Distracted World af Cal Newport. En yderst interessant bog som går i dybden med Deep Work = det at arbejde dybt og fokuseret uden distraktioner på kognitivt krævende opgaver. En færdighed som hjælper dig med at forstå kompleks viden hurtigere, og som hjælper dig med at producere bedre resultater på kortere tid.

I bogen forklarer forfatteren Cal Newport, at “Deep Work” er en af de mest værdifulde kompetencer, som man kan tilegne sig i dag. Det er der en helt simpelt grund til. Udbud og efterspørgsel.

Udbud

Der er er med tiden blevet færre og færre, som kan arbejde dybt og fokuseret. Det skyldes især det enorme forbrug af smartphones, sociale medier, messaging apps, notifikationer og emails, som vi tjekker op på flere gange om dagen. Vi modtager i dag enorme mængder af nye inputs gennem vores smartphones, og vi laver mange skift mellem alle de her apps. Det går i høj grad ud over vores koncentrationsevne, da der er den her konstante overflod af information, forstyrrelser, og skift i det vi laver.

Efterspørgsel

Der er samtidig i dag en stor efterspørgsel på personer, som kan løse komplekse opgaver hurtigt og effektivt. Det skyldes især den teknologiske udvikling, som udvikler sig med stor hast. Der er rigtig mange virksomheder i IT-branchen, som har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft til udvikling af komplekse IT-systemer og kunstig intelligens.

Der er virkelig nogle muligheder i dag for de personer, som har og formår at opbygge kompetencerne til at løse de komplekse opgaver. Her er løsningen på problemet – Deep Work!

Sådan bliver du bedre til Deep Work

Bogen har mange gode inputs til hvordan du kan blive bedre til Deep Work. Så jeg vil helt klart anbefale at du køber bogen, og læser hvordan du kan gribe det an.

Jeg har selv skåret meget ned på mit forbrug af sociale medier. Her har jeg slettet flere smartphone apps, og jeg har slået notifikationer fra på min smartphone. Jeg er også begyndt at have lange blokke booket op i min kalender, hvor jeg udelukkende arbejder dybt og fokuseret uden forstyrrelser. Det fungerer rigtig godt i min hverdag som programmør, hvor jeg sidder og programmerer software for kunder. Jeg har aldrig været mere produktiv end jeg er nu, og jeg føler virkelig at mine kompetencer har rykket sig på det seneste, og det skyldes Deep Work.


Skriv et svar