Hvordan jeg byggede en Line Following Robot

Her en lille how to guide om hvordan jeg byggede min egen Line Following Robot. Jeg byggede robotten i forbindelse med mit robotteknologi selvstudie.

En line following robot er en simpel robot, som følger en linje ved hjælp af infrarød sensorer. En line following robot er et godt projekt at starte med, hvis du vil lærer mere om robotteknologi.

Du kan samle alle robottens dele uden lodning.

Step 1 – Køb et line following robot kit

Min line following robot er bygget med følgende robot kit: The SparkFun Redbot basic kit. Det robot kit som jeg brugte, kan hvis ikke købes mere, så du er nød til at bruge deres nye robot kit. Alle delene er hvis de samme – det er bare udseendet og farverne, som har ændret sig lidt.

Link til SparkFun Redbot basic kit: https://www.sparkfun.com/products/13166

Step 2 – Byg din line following robot

Jeg fulgte denne guide, da jeg byggede min line following robot. Det tog mig ca 15-20 minutter og det var rimelig nemt. Du kan se denne video guide, hvis du vil se hvordan robotten er bygget.

Step 3 – Programmer din line following robot

Programmering af line following robot gør du via Arduino IDE. Det er open-source software, som du kan bruge gratis at programmere din line following robot. Når du har downloadet Arduino IDE, så download “Redbot Arduino Library” under documents på SparkFun Redbot basic kit hjemmesiden. Connect så robotten til din computer via mini-USB, og så er du ellers klar til programmering af line following robotten.

Vil du lærer mere om robotter?

Der er mange gode online computer science kurser, som du kan følge hvis du gerne vil lærer mere om computere og programmering. Det er meget at programmere, hvis du har en eller anden form for computer science uddannelse – især hvis du vil arbejde med avancerede robotter. Viden omkring kunstig intelligens og robotteknologi kan også være brugbart senere hen. Robotforedrag.dk har en masse gode artikler om robotter. Du kan også læse denne artiklen som går i dybden med hvorfor man bør bruge robotter.


Skriv et svar